divendres, 10 de juny de 2016

SORTIDA DELS DRACS

Ruta literària dels Dracs 

El passat mes d'abril els grups de 1r ESO vamanar a Barcelona, a fer una ruta literària que consistia en llegir uns textos i relacionar-los amb el drac que estàvem veient en aquell moment. El primer drac que vam veure està situat a l’estàtua de Colom, aquella figura que assenyala América. El text que vam llegir va ser L’onzè treball d’Hèrcules. Allà vam veure uns dracs que custodien l'escut de Barcelona.

El segon text va ser el de Jàson i el toisó d'or . Aquest text es llegeix a La Plaça Reial, el drac que hi ha està entortolligat als fanals d'aquesta plaça. El següent text es llegeix a la Rambla, al número 81, on es troba La casa dels paraigües. Aquesta botiga està acompanyada de la lectura d´una típica llegenda xinesa: Els quatre dracs. A la façana d'aquest edifici es troben molts dracs d'aspecte oriental.

El text de continuació és el primer text que es llegeix en castellà. Es llegeix Sant Joan, Apocalipsis 7-10,al carrer Montealegre, número 5. Aquí està situat el MACC. En un pati interior d´aquest edifici hi ha una estàtua de Sant Miquel Arcàngel trepitjant un drac que representa el diable.


Després cantem la cançó The Magic Dragon, que nosaltres coneixem com a Paff era un drac màgic. Ho vam fer tota la classe alhora en el carrer Montsió, on hi ha el local els quatre Gats. A la cantonada d´aquest local amb un carreró, a la paret i als fanals veiem molts dracs d´estil modernista.

Vam continuar caminant i vam llegir El cantar de los Ni belungos . Aquest és un altre text en castellà, que es llegeix a plaça Sant Iu. Els dracs els trobem al relleu d´una de les portes d´entrada a la Catedral de Barcelona, no a la principal.

El següent text es llegeix la Plaça del Rei. Aquest text està escrit en anglès i és un fragment de Harry Potter and The Philosofer's Stone. Aquí el drac costava de veure, és molt petit i està força amagat. I per últim, al carrer Paradís es llegeixen tres textos: El drac l'heroi i la donzella, Mecanica de llegendes, i Sant Jordi Brossià.

Aquesta sortida m´ha semblat molt interessant i molt divertida. És molt cultural perquè fas treball literari i de la ciutat. Cada vegada que vaig a Barcelona amb la meva família, els explico on podem trobar un drac i els faig que el busquin. Però no es va acabar aquí la sortida, sinó que també vam elaborar un mural ple de microrelats que vam escriure tots els alumnes de primer. Aquests microrelats tenen els dracs de protagonista i estan acompanyats per una il·lustració.

Ens ha agradat a tots molt! És una gran experiència.
Marta Rodríguez Sánchez 1-C


1 comentari:

  1. Ha estat una experiència molt enriquidora. Ara veig la meva ciutat amb una nova mirada, la d'una caçadora de dracs.
    Mar

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.