dissabte, 6 de juny del 2015

FullMetal Alchemist, un Manga/Anime molt famos al Japó



CarolCadaenas i Libby Scadding.

Fullmetal Alchemist (鋼の錬金術師, Hagane no Renkinjutsushi, literalment "L'alquimista d'acer") és un manga japonès escrit i il·lustrat per Hiromu Arakawa. El manga es va publicar a la revista Monthly Shōnen Gangan d'Square Enix entre l'agost de 2001 i el juny de 2010. Més endavant, Square Enix va tornar a publicar el manga en 27 volums tankobon. Els volums es van publicar en anglès per Viz Media a l'Amèrica del Nord, Madam Entertainment a Australàsia i Chuang Yi a Corea del Sud, mentre que a Espanya ha estat llicenciada per Panini. El món de Fullmetal Alchemist està ambientat en la Revolució Industrial europea. L'escenari és un univers fictici en què l'alquímia és una de les tècniques científiques més avançades, i la història segueix els germans Elric, Edward i Alphonse, que cerquen la pedra filosofal per retornar als seus cossos després d'un intent fallit de reviure la seva mare a través de l'alquímia.

El manga va ser adaptat en dos animes (FullMetal Alchemist i FullMetal Alchemist Brotherhood), dues pel·lícules animades, diverses novel·les curtes, OVAS, videojocs, llibres suplementaris, un joc de cartes col·leccionable i una varietat de figures d'acció i altres productes de marxandatge basats en les personatges de la sèrie.

Al Japó, el manga de Fullmetal Alchemist ha tingut unes vendes excepcionals de 50 milions de volums a partir del 2010. El llançament del primer volum del manga en anglès va ser la novel·la gràfica més venuda durant el 2005. En dues enquestes de TV Asahi, l'anime va ser votat en primera posició com l'anime més popular de tots els temps al Japó. Als American Anime Adwards del febrer de 2007, va optar a vuit premis, va ser nominat per a sis i en va guanyar cinc. Els crítics de diferents conglomerats del sector audiovisual han mostrat comentaris positius de les sèries i encara es manté com el manga preferit per als lectors de l'Oest i del Japó.
Aquest i més mangues/ animes es poden comprar  la Japan Weekend.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.