dijous, 7 de maig del 2015

White Collar, una sèrie única


   Laia A. i Isra A.
"Per resoldre els crims més difícils, contracta amb el criminal intel·ligent"
foto: Suzanne Van  Rooyen
White Collar és una sèrie de televisió americana creada per Jeff Eastin, i emesa per USA Network. El primer capítol es va emetre el 23 d'octubre de 2009 i l'últim episodi es va emetre 18 de desembre de 2014.

Neal Caffrey (Matt Bomer), un estafador i lladre, és capturat per en Peter Burke Tim DeKay, agent del FBI després de tres anys d'investigació. Pocs mesos desprès d'entrar a preso en Caffrey s'escapa en busqueda de la seva xicota però en Burke l'atrapa. Llavors en Caffrey li proposa un pacte, treballar pel FBI a canvi de sortir de la presó. A partir de llavors en Burke i en Caffrey formaran un equip especialitzat en la captura de criminals de coll blanc. Delicte de coll blanc, és una expressió col·loquial que fa referència a aquells delictes que es cometen sense tacar-se les mans (d'aquí la referència al color del guant). Són delictes que es cometen sense intimidació, amenaces, ús de la força o armes, mètodes violents d'aconseguir consumar el delicte com pot ser el "allunatge", ús de màquines oexplosius, etc.

No suposa cap tipificació penal concreta, sinó que abasta diferents delictes i no sempre en totes les seves manifestacions. Per exemple, certs robatoris poden qualificar com a delictes de guant blanc si es fan sense violència però amb algun dany lleu en les coses (com ara l'ús de rossinyols o l'ús de forces per a violar alguna pany)]
L'ellaç per poder veure la serie: WHITE COLLAR






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.