dimarts, 12 de maig del 2015

Les 10 millors escoles de moda d'Espanya

Fatoumata Camara i Sanae Anzaoui.


Si tens interès per la moda i t'hi vols dedicar, et convé conèixer unes quantes escoles de moda d'arreu d'Espanya.


Foto: ELISAVA
L'Escola Superior de Diseny i Enginyeria de Barcelona (ELISAVA) va ser la primera escola de disseny fundada de l'Estat. S'hi poden fer estudis de quatre anys de Disseny. Per accedir-hi, nmés es necessita la nota de tall de la prova d'accés a la universitat ( PAU ) i la preinscripció al seu lloc web. És una titulació versàtil en què s'aprèn a comprendre el món de la moda i a crear dissenys adequats a les necessitats dels consumidors, i permet desenvolupar-se professionalment
en els camps de la publicitat i el disseny audiovisual o de productes.


Foto: LLOTJA 
Llotja. Creada el 2010, per la Generalitat de Catalunya per impartir els Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny. El seu grau superior en Aparadorisme requereix del títol de batxiller i la superació de la prova d'accés. A Barcelona , aquesta formació s'orienta a l'anàlisi de la qualitat dels materials i investigar les formes , tècniques i processos involucrats en la moda . En acabar estaràs capacitat per dirigir projectes d'aparadorisme o d'espai d'interiors .


L'Escola Superior de Disseny Felicidad Duce, sempre sensibilitzada amb el món de la moda i community manager o coordinant la comunicació de grans firmes.
anticipant-se a les noves corrents del mercat laboral ,
representa actualment un punt de referència indispensable per a aquest sector industrial. Dirigit a llicenciats o diplomats del món de la moda, Duce ofereix un màster en Màrqueting, Comunicació i Organització d'Esdeveniments (1 any) a Barcelona, per aprendre a posicionar productes en el mercat i donar-los a conèixer. Podràs treballar com

El Centro Superior de Diseño de Moda de Madrid (SDMM) adscrit a la Universidad Politécnica de Madrid, ofereix un grau oficial de quate anys en Disseny de Moda, si bé és privat. Per accedir-hi es necessita una bona nota de tall a la Selectivitat i a més realitzar un entrevista personal. Se centra en el treball i l'experiència en tallers de disseny, i s'hi pot aprendre d'alguns reconeguts dissenyadors com Ana Locking o Daniel Rabaneda, a més de realitzar pràctiques professionals en centres de producció de Loewe, Inditex o Adolfo Domínguez. 
Foto: INEDI

Inedi Design School és a Bilbao. A més de disseny de moda, s'hi pot estudiar gràfics i disseny de pàgines web. Per accedir al seu curs d'Estilisme i Disseny de Moda de 4 anys només es necessita el Batxillerat
aprovat. La formació està orientada a la gestió de la imatge personal o pública de clients, a la interpretació de les tendències i al seu desenvolupament. Aquest curs permet crear o coordinar dissenys per a una revista o mitjà audiovisual .

La xarxa de centres GOYMAR, nascuda el 1963 a Galícia , compta amb diversos centres distribuïts per tota la geografia espanyola , cosa que li ha permès una evolució constant en el seu pla formatiu. L'Escola ofereix la possibilitat de formar-te com estiliste i Coordinador de Moda i Complements, per al que necessitaràs únicament el certificat d'estudis obligatoris completats. S'instrueix a La Corunya , i se centra en el procés de creació i desenvolupament d'una col·lecció , des de la interpretació de les tendències a la presentació del resultat . És ideal per treballar com a tècnic en producció en un taller de disseny o en una agència de publicitat .

L'Escuela de Arte Número Diez ha desenvolupat diversos plans d'estudis i nivells relacionats amb els ensenyaments artístics , i contribueix al desenvolupament d'un entorn favorable al disseny i les activitats artístiques. Et podràs graduar com a tècnic superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Aparadorisme . Té 2 anys de durada i es realitza a Madrid. No necessites el títol de batxiller però sí hauràs de fer un prova d'accés específica . Els coneixements que obtindràs seran útils per treballar en una botiga, en un museu organitzant col·leccions o en l'ambientació d'una passarel·la.


L'Istituto Europeo di Design és una xarxa internacional de centres privats d'ensenyament centrat en el camp de la creativitat. Ofereix cursos especialitzats en disseny, disseny de moda, arts visuals i comunicació . Té centres d'educació a Itàlia , Espanya i el Brasil. La seu madrilenya ofereix un graduat  en Comunicació, Estilisme i Imatge de Moda , de 3 anys de durada, a la qual
podràs accedir amb una entrevista prèvia . Aprendre a treballar la comunicació en el sector de la moda i et  podràs desempeñarte com a redactor de moda ,crear campanyes de moda o fashion films.

L'Escuela Universitaria de Diseño, Innovación y Tecnologia (ESNE) és un centre universitari especialitzat adscrita a la Universidad Rey Juan Carlos ( URJC ) de Madird. S'hi pot realitzar un màster en Fashion e-Business de 10 mesos, però necessitaràs experiència professional acreditable d'almenys 5 anys. Aprendràs el model de negoci de la moda a nivell online, comerç electrònic i presència en línia de les grans empreses de moda.

Foto: ISEM
ISEM Faashion Business School és una escola de la Universitat de Navarra (UNAV) que ofereix un màster Executiu en Direcció d'Empreses de Moda, orientat a professionals amb un alt grau d'anglès. Es dicta a Madrid, on aprendràs a resoldre problemes empresarials i realitzar negociacions reeixides amb firmes de moda. Podràs realitzar estades a la Università Bocconi a Milà i a l'Institut Français de la Mode de París



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.