dimecres, 22 d’abril del 2015

Bateria d'alta durabilitat que carrega en 1 min.


Pol Gant i Gerard Becerra
Foto: Noticias de Tecnologia
Les bateries dels mòbils s'han convertit en un malson per a moltes persones. Ara, però, un grup de científics de la Universitat de Stanford, als Estats Units, ha desenvolupat una bateria per a telèfons intel·ligents que es carrega en només un minut. Està feta majoritàriament d'alumini, a part de grafit, i garanteix una alta durabilitat. A més, es tracta d'una bateria modelable i, per tant, es podrà utilitzar també en dispositius flexibles.
El desenvolupament que ha fet aquest grup de científics ha estat publicat a la revista científica Nature i encara està en fase experimental. Tot i així, els mateixos científics destaquen que la bateria d'alumini es carrega en un minut i és de llarga durada i, per tant, representaria una alternativa comercial tant per a les bateries d'ió-liti (les dels portàtils i els telèfons mòbils) com per a les piles alcalines.
L'alumini és un material amb el qual s'ha anat experimentant des de fa anys per poder desenvolupar bateries comercials viables. Tot i així, no ha estat fins ara que aquest grup de científics, liderats pel catedràtic de química Hongjie Dai, han aconseguit dissenyar una proposta que té un alt rendiment, una càrrega més ràpida i és molt més econòmica que les bateries d'ió-liti. Així mateix, asseguren que la bateria no s'escalfa i que manté la capacitat durant 7.500 cicles de càrrega, quan les bateries estàndard la mantenen en 2.000 cicles.
La bateria està formada per dos elèctrodes, un ànode i un càtode -formats amb grafit-, disposats juntament amb un electròlit líquid iònic, i podrà servir tant per a telèfons intel·ligents com per a ordinadors portàtils. Els científics admeten que caldrà millorar els ànodes per augmentar la capacitat de la bateria, que només és de 4 watts per quilo. Molt lluny dels 206 watts per quilo que ofereixen les de ió-liti.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.