dijous, 26 de març del 2015

Microsoft abandona Internet Explorer

Gerard Becerra i Pol Gant

Microsoft arraconarà Internet Explorer per potenciar un nou navegador. El nou navegador no té nom però la companyia l'anomena provisionalment Project Spartan. L'empresa tecnològica farà que el sistema operatiu Windows 10 obri per defecte el nou navegador, que encara no té nom. De moment, els seus responsables l'anomenen Project Spartan segons fonts d' informació angleses com TheVerge. "Busquem una nova marca o nom per al nostre navegador a Windows 10", ha avançat el cap de màrqueting de Microsoft, Chris Capossela, durant una trobada per a empreses que la companyia ha fet aquesta setmana a Atlanta.

Què se'n farà, de l'Explorer?
Com que alguns productes en ús estan testats amb aquest navegador, Internet Explorer no desapareixerà del tot i encara es mantindrà en algunes versions per garantir la compatibilitat.

Derrotat en la guerra dels navegadors?
Microsoft feia anys que batallava amb l'Internet Explorer, que molts usuaris identificaven com a antiquat i problemàtic. Els errors que arrossegava van ser un llast quan van irrompre navegadors com Firefox o el Chrome de Google i el Safari d' Apple. A poc a poc, aquests navegadors s'han consolidat i li han pres quota de mercat, especialment en els telèfons intel·ligents. Si ens fixem en les xifres, Internet Explorer era el navegador del 63% dels usuaris el febrer del 2008, mentre que set anys més tard, el febrer del 2015, només ho era del 17%, segons dades de la web especialitzada W3Counter.
Ara fa un any, enmig del fort debat sobre la privacitat de les dades dels ususaris a la xarxa, Microsoft va haver de reconèixer un error de seguretat a Internet Explorer que el feia vulnerable davant l'atac d'un pirata informàtic que en podia extreure informació o difondre un virus. Aleshores els experts van recomanar fer servir un altre navegador. Va ser tot un cop que va culminar el passat mes de desembre, amb la sortida del cap d'Internet Explorer, Dean Hachamovith, que va deixar la companyia després d'estar al capdavant del navegador durant deu anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.