dimecres, 11 de març del 2015

La NASA entrena a una nena de 13 anys per anar a Mart


Jennifer Alcocer i Anna Bagaria

Amb tant sols 13 anys, a Alyssa Carson se li ha quedat petita la Terra. Des de que tenia poc més de 3 anys aquesta jove de Louisiana planeja com aconseguir fer realitat el seu somni: convertir-se en astronauta i ser la primera persona a arribar a Mart.

La curiositat sobre el planeta vermell va entrar al cap d'aquesta petita nena quan el seu pare, Bert Carson, li va explicar per primer cop com funcionen el complexos sistemes de planetes i estrelles. Segur que no és l'inic pare que escolta que el seu fill vol ser astronauta, però en aquest cas Alyssa s'ho ha pres molt seriosament. El seu pare va trobar que la seva filla havia estat estudiant mapes del planeta vermell i va investigar com arribar i aterrar-hi.

Un anys després va començar a preparar-se per aconseguir el seu objectiu de trepitjar Mart. Des de llavors, hi dedica entre 5 i 10 hores tots els dies de la setmana. Exàmens de matemàtiques, química, història de la NASA, proves físiques i simulacions d'entorns sense gravetat, qüasi sempre al Centre Marshallde Vols Espacials. Va arribar a saber tant sobre l'espai que amb tant sols set anys va aconseguir el 'Right Stuff', el major honor que atorga el camp espacial d'Alabama. A part, Alyssa rep la resta d'assignatures al seu col·legi, va al camp de futbol per entrenar-se amb el seu equip femení, i encara així li queda temps per ballar ballet, tocar el piano i ser una Girl Scout. Per si fos poc, Alyssa parla quatre idiomes: anglès, espanyol, francès i xinés.

L'inconvenient de la vida espacial que més preocupa a Alyssa és l'absència de gravetat. “Les coses que fas quan ets a la Terra no les pots fer a l'espai, afirma la nena. Alyssa no es planteja la possibilitat de fracassar i afirma que si per ella fos, es quedaria a viure allà la resta dels seus dies.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.