dimarts, 10 de març del 2015

Anuncien una SIM comuna per al 2016


Gerard Becerra i Pol Gant

Les operadores de telefonia treballen per crear una targeta SIM comuna que permeti canviar de companyia o renovar-se el dispositiu sense haver-la de renovar. Movistar, Vodafone i Deutsche Telekom, tres de les principals companyies del mercat, impulsen la creació d'aquesta targeta única per al 2016. Ho fan sota el paraigua de la GSMA, la patronal mundial dels operadors de telecomunicacions, segons han anunciat en el MWC (Mobile World Congress) que ha arrencat ahir, dilluns, a Barcelona.

Disposar d'una targeta SIM única, que seria virtual, agilitzaria molt la portabilitat i facilitaria el canvi de companyia en viatjar a un altre país. De fet, les eSIM ja existeixen, però a les màquines, i ara s'està treballant per incorporar-la als dispositius mòbils dels consumidors finals.

El projecte va començar a gestar-se al setembre del any setembre de l'any passat, a principis del 2015 hi ha hagut una primera definició tècnica i s'ha convidat altres actors de la indústria a unir-s'hi, i a l'octubre esperen començar la implantació precomercial, per començar-ne la utilització el 2016.

D'aquesta manera, hi haurà una targeta SIM a dins del dispositiu, ja sigui mòbil, tauleta o qualsevol altre, que portarà la seguretat, però l'usuari podrà escollir si vol comptar amb un operador o més i endur-se la informació quan canviï de mòbil.

Les operadores han posat fil a l'agulla a una vella demanda dels usuaris després que Apple va presentar fa poc una "SIM blanca", una targeta integrada als seus futurs dispositius que prometia canviar el model d'identificació dels usuaris i feia perillar el control que actualment els operadors tenen sobre els seus serveis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.