dimarts, 24 de febrer del 2015

Pírcings: complements de la pell

Laia Parkinson i Claudia Sánchez

Una manera de seguir la moda? Ser diferents? Copiar algun company o algú a qui admirin? Són molts els motius que porten als joves a demanar als pares per fer-se un forat al cos, altrament conegut com a pírcing.A Catalunya, hi ha una normativa que regula aquestes pràctiques i qui s'hi sotmet hauria de signar per escrit un consentiment informat que ha d'indicar, entre d'altres, en què consisteix el pírcing, quins riscos i complicacions comporta, possibles contraindicacions, quins productes i materials es fan servir i quines cures necessita.

Evita riscs innecessaris
Si has decidit de fer-te un pírcing, consulta-ho amb el metge. Hi ha gent que té problemes de salut o contraindicacions que poden afectar la cicatrització. A més a més, la perforació de la pell trenca la barrera de protecció natural del cos humà i això pot provocar l'aparició d'infeccions. Per una altra banda, has de triar un bon perforador, perquè sense mesures profilàctiques correctes poses la salut en risc.

Què pot causar?
Poden ser un punt d'entrada de bacteris i virus patògens. Hepatitis B i C, sida i infeccions de l'endocardi han estat descrites com a conseqüència dels pírcings. També reaccions al·lèrgiques al metall de les arracades. I proves mèdiques com ara la ressonància magnètica poden veure's afectades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.