dimecres, 18 de febrer del 2015

La millor pelicula de l'any : La isla mínima


Sanae Anzaoui i Fatoumata Camara

Dissabte 7 de febrer va celebrar-se la XXIX cerimònia dels Premis Goya. L'Hotel Auditorium de Madrid va acollir una gala en què partien com a favorites La isla mínima i El Niño, que acumulaven el major nombre de nominacions.

Les travesses no van fallar i L'Illa Mínima ha triomfat: va emportar-se 10 premis dels 17 als quals optava (encara que només se'n podia emportar 16: feia doblet en la categoria de Millor Actor). El Niño s'ha alçat amb 4  goyes  dels 16 als quals optava. La pel·lícula més taquillera del cinema espanyol,Ocho apellidos Vascos, s'ha endut tres, i Mortadelo y  Filemón contra Jimmy el Cachondo, dos.

El gran triomfador de la nit va ser, en tot cas, el presentador de la gala, Dani Rovira. I no només perquè va emportar-se el Goya al Millor Actor Revelació. Rovira va saber portar la gala amb un discurs divertit, amb molt d'humor i tocs de crítica i, al final de la gala, fins i tot va rimar un resum de l'acte. Només ha pogut eclipsar el gran discurs del Goya d'Honor, Antonio Banderas, recolzat a l'escenari per Pedro Almodóvar i al pati de butaques per Penélope Cruz. Amb Penélope Cruz  va fotografiar-se i amb les imatges va estrenar compte de Twitter.

Això sí, aquests XXIX Premis Goya van ser dels més llargs que es recorden. Estava previst que la cerimònia acabés a les 00.45, peròva prolongar-se una hora més, fins a finalitzar a les 1.47.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.