dijous, 19 de febrer del 2015

El submarí perdut.


Carol Cadenas i Libby Scadding

Parlem d'aquest llibre perquè és un llibre que estem llegint a l'assignatura de català de 3r d'ESO. Els autors són Lluís Llort i Oriol Malet.
Número 5. El submarí perdut és una novel·la d’aventures amb rerefons històric, d'un elevat ritme narratiu i molt d’humor. A més, inclou unes il·lustracions que tenen la capacitat de transmetre d’un sol cop d’ull el to retro de la part central de la història.
El protagonista és Nuno Peixoto, un jove científic portuguès, que rememora des del juny del 2007 les diferents aventures que hi van confluir el 2001 quan, seguint la pista d’una mena d’invent denominat “líquid transmatèric” va viatjar fins a l’illa de Madeira. Allà, ajudat per Agripina, una dona malcarada molt activa, tot i que era a punt de jubilar-se de la seva feina d'arxivera d’un diari local, va localitzar un petit bagul amb una agenda i unes bovines de cinta de magnetòfon.
Amb la informació aconseguida, Nuno va treure a la llum un sorprenent projecte secret que es va posar en marxa a l’illa el 1942, en plena Segona Guerra Mundial: una cursa entre sis submarins que havien de donar la volta al món. El guanyador també guanyava la guerra. Tant l’àrab egocèntric organitzador com els participants (representats d’Anglaterra, Japó, Alemanya, els Estats Units, Itàlia i Rússia) van tenir un paper molt menys transcendental del previst.
Tornant al 2001, Nuno decideix seguir una pista més, la que indica que un dels submarins es va perdre en ple desert marroquí i que amagava un petit tresor d’or i pedres precioses d’origen dubtós. Invertirà més de dos anys, tres expedicions i dos préstecs bancaris en la recerca del tresor, ajudat per alguns personatges entre els quals destaca Silvana Darinka, una jove de caràcter decidit que robarà el cor de Nuno.
 El llibre és un relat bastant interessant sobre la recerca d’un tresor. Recomanem aquest llibre per a les persones que l'hi agradin els llibres de misteri i aventures.Esta molt ben explicat, encara que el  llibe és una mica enrevessat a l’hora de llegir-ho, perquè et va dient moltes dades diferents a la vegada. Però es un gran llibre. Té 304 pàgines, es pot trobar editat en cartoné o en rústica. L'editorial és Barcanova i està publicat en català.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.