dimarts, 13 de gener del 2015

100 anys fent història



Ouassime Essabahi.

De la Plaça Nova a Segona B, el llibre del centenari del club escrit per Joan Ferran, ja és a la venda. Es tracta d’un llibre únic que recull la història del Club Esportiu Premià en aquest any del centenari. Una obra que ha significat 4 anys de feina per al periodista premianenc Joan Ferran i que reviu de forma minuciosa tots els moments del club C.E. Premià. De la Plaça Nova a Segona B està format per dos parts diferenciades: a la primera part, combinant imatges i text, s’hi troba la història del club i s’hi recullen algunes de les anècdotes més sonades d’aquests 100 anys de vida. A la segona, de consulta, s’hi pot trobar tota mena d’informacions dels partits i les alineacions amb què el Premià ha jugat al llarg de tots aquests anys.

El Club Esportiu Premià és l'entitat degana de les entitats esportives de Premià de Mar. Es va fundar el 1915 amb el nom original d'UE Premià, i va adoptar el 1921 l'actual CE Premià. L'època més brillant de l'entitat va començar a la segona meitat de la dècada dels 80. En sis anys, el club va ascendir de la Segona Categoria Territorial fins a la Segona Divisió B. En la temporada 1992-1993, es va produir l'històric ascens a la 2a Divisió B, amb els carismàtics Ildefons, Miquel Àngel, Felip, Cristóbal i "Pota Negra" Serrano entre d'altres.

Al juliol de 2005 es va establir un acord de col·laboració amb la multinacional japonesa Ricoh, que ha acabat a finals de novembre de 2008. El club, a causa d'això, va sol·licitar a la Federació Catalana de Futbol la recuperació del nom "Club Esportiu Premià", en comptes de "Club Esportiu Ricoh Premià", cosa que va fer-se efectiva el febrer de 2009.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.