dimecres, 3 de desembre del 2014

Patinatge artístic: una forma de vida!


Marta Aldariz

El patinatge és una activitat recreativa i esportiva que consisteix a lliscar sobre una superfície regular mitjançant uns patins col·locats als peus, es porta un “mallot” que es el vestit que es porta ficat i sobretot aquest esport es pot fer en grup, individual o en parella.
Es pot dividir, atenent a la superfície utilitzada per patinar, en dues grans categories:

Patinatge sobre gel
Es porta a terme sobre una superfície de gel, bé sigui natural o artificial. En el cas de superfície artificial, s'utilitzen recintes tancats anomenats pavellons o palaus de gel que poden comptar amb graderies per acollir competicions esportives de les diverses especialitats de patinatge sobre gel. En els últims temps s'estan popularitzant les anomenades pistes de "gel sintètic". Una superfície en la qual es pot patinar com en qualsevol altra, però que no és de gel, sinó de polietilè; un tipus de plàstic molt resistent. Des dels anys 60, la seva evolució ha estat espectacular, i s'ha arribat a aconseguir una similitud del 95% amb el gel convencional.

Patinatge sobre rodes
Els patins de rodes poden ser de dos tipus: el clàssic, conegut també com quad, que té quatre rodes col·locades per parelles en dos eixos; i el patí en línia, que té una disposició similar als patins de gel; substituint la fulla per una guia que sosté un nombre variable de rodes (entre tres i cinc) situades una a continuació d'una altra.


Patins sobre rodes
Patins sobre gel

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.