dimecres, 17 de desembre del 2014

Futbol base: la força del CE Villassar


Pedro Vega i Xavi Romero

El CE Vilassar és un clubque acull molta gent. Entre aquesta gent ens comptem els singnants d'aquest article, ja que formem part del futbol base.
El club té equips en diferents categories. Primer hi ha els prebenjamins, de 7 a 8 anys, amb 6 equips; a continuació, els benjamins, de 9 a 10 anys, que tenen 6 equips; desprès van els alevins, d'11 a 12 anys, amb 6 equips; a continuació hi ha els infantils, de 13 a 14 anys;  continuen els cadets, de 15 a 16 anys, amb 3 equips; a continuació els juvenils, de 17 a 19 anys; i per ultim hi ha l'equip absolut, amb majors de 19 anys.
En total som uns 300 jugadors en el club,la competicio de veritat comença al infantil de primer any y es va fent mes gran a lo llarg dels anys.El primer equip esta en 4a Catalana on van tercers en la lliga.

Històtia del club
La història del culb comença l’any 1927, en què es fundà el “Centre d'Esports de Vilassar”, resultant de la fusió entre L’Esbart i el Centro d’Esports. Cap a l'any 1930 es van condicionar uns antics terrenys de regadiu de Can Clot com a camp de futbol i sobre el 1933 es va inaugurar un camp a la finca de Can Maneguins, en l’actual emplaçament de la fabrica Noguera Jordà. Tots aquests camps, sense oblidar-nos dels replans dels camps d'en Figueras, a mes a mes del Vilassar també van veure evolucionar tota una colla d’equips aficionats com ara la Penya Macsanet, la de l’Estrella, la dels Rajolers, l’Esportiva, els Ràpids, la dels Catòlics… Per la festa major d’abril de 1947 es va inaugurar l’actual Camp Municipal d’Esports ocupant una vinya abandonada de la Famada, part de les possessions de Can Pons i Arenas. En aquest camp l’equip de futbol d’aleshores, Sociedad Centro Deportivo Vilassar va assolir la temporada 1949-1950 la Primera Categoria Regional, màxima categoria en la qual militaria fins a l’ascens a Primera Regional Preferent l'any 2003, de la mà de Miguel Pirt. Pujar a Primera Preferent va venir després d'una magnífica campanya, que es va arrodonir al superar en el global de l'eliminatoria de la promoció d'ascens al Guissona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.