dimarts, 9 de desembre del 2014

Detinguts dos responsables d'una associació cannàbica de Teià per cultiu i tràfic d'estupefaents


Adama Sagna i Armand Suarez

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Premià de Mar van detenir el passat 13 de novembre dos homes del Masnou i Teià responsables d’una associació cannàbica com a presumptes autors de delictes contra la salut publica, associació il·lícita i defraudació de fluid elèctric. La investigació es va iniciar el passat mes de maig arran de diferents queixes veïnals que alertaven els agents sobre la possible venda de substàncies estupefaents a un domicili d’una urbanització de Teià. En un operatiu realitzat el 13 de novembre, els Mossos van intervenir una plantació de marihuana de més de 1000 plantes amb un valor econòmic d’uns 121.000 euros. Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 15 de novembre.
La marihuana.
Es dolenta la marihuana? Hi han molts mites sobre ella, uns diuen que sí i uns altres diuen que no. Miquel Casas, psiquiatra , especialista en drogadiccions diu que per als adult no es dolenta a no ser que vagis a exercir un treball que requereixi concentració, si es així no se n'ha de prendre.
En canvi si fuma un adolescent es molt dolent, cientificament sabut, ja que la marihuana conté substàncies que interfereixen el neurodesenvolupament. És molt dolent pendre marihuana abans dels 25 anys. A partir d’aquesta edat és quan es considera que el cervell ja ha acabat el seu proces de maduració.

Fumar marihuana en l'edat adolescent porta al fracas escolar i a la psicosi, ja que merma la capacitat de consciencia, d'atenció, de concentració i d'abstracció. En resum, boicoteja l’aprenentatge i la construcció de pensaments.
Molts adolescents diuen que no passa res per fumar-se un parell de porrets el cap de setmana, pero no es aíxi ja que el THC es queda a la sang 21 dies i si es fuma amb certa regularitat el cap de setmana es va acumulant.
La planta de marihuana ha evolucionat molt desde que els pares dels adolescents eren hippies i fumaven, ja que es 20 vegades mes potent. El que ve a ser un porret dels vostres fills es com 15 dels que fumaveu.
Hi ha persones que aproven fumant marihuana, cosa que sigifica desaprofitar el potencial propi ja que sense fumar les notes serien excel·lents. Alguns símpotmes de prendre marihuana en adolescents poden ser: manca de voluntat per estudiar i de llegir, plans de futur poc realistes i increment de la frustració. Fumar marihuana en un adolesent multiplca per cinc les possibilitats de patir un quadre psicòtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.