dijous, 13 de novembre del 2014

El teu cervell en un ordinador


Mar Hernàez i Alba Zarcos

Creen un elèctrode que permet connectar el teu cervell a un ordinador.

La funció d’aquest invent és poder accedir a les dades i informació del cervell de la persona està connectada a l’ordinador. Aquestes dades i ajudaran a tenir un millor coneixement del cervell d’aquella persona.
El cable és d’una fibra de carboni d’alta conductivitat, folrada de plàstic, que impedeix que les neurones puguin enviar senyals incorrectes.
Un dels extrems del cable conté un gel que s’adapta a les membranes de las cèl·lules per rebre amb més claredat els senyals provinents del cervell.
El més sorprenent de tot és el seu diàmetre, de tan sols set microns, que són uns 0.007 mil·límetres. Si fossin més grans de 25 o 100 microns podrien irritar les neurones i en el futur el cervell.
Ja s’ha experimentat amb animals i estan a prop de fer-ho amb persones. Els científics asseguren que gràcies a aquest nou invent es descobriran grans misteris del cervell.
Alguns científics han dit que podem observar les cèl·lules del cervell al mateix temps que escoltem els senyals elèctrics, cosa que és un fet espectacular i només cal confirmar si podrà estar un any dins del cervell sense causar-hi lesions. De moment ja ha estat sis setmanes seguides, només calen 42 més.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.