dimarts, 14 d’octubre del 2014

Digues NO a la violència de gènere i demana ajuda!



Marta Aldariz

L'NFL ha expulsat un jugador, Ray Rice, per agredir la llavors promesa i ara dona. L'agressió va passar el 15 de febrer, però la revelació aquesta setmana a Internet de la filmació de l'incident ha fet canviar d'idea la Lliga professional, que havia sancionat Rice amb dos partits de suspensió. El poder dels mitjans. Aquest es un exemple del que podem dir que es una violència de gènere.

La violència de gènere és un tipus de violència física o psicològica exercida contra qualsevol persona sobre la base del seu sexe o gènere que impacta de manera negativa la seva identitat i benestar social, físic o psicològic. Són maltractats com a dones, homes, nens petits, animals…En el primer lloc pot haver la Física que consisteix en danys en el cos de la persona (bufetades, empentes, cops, pallisses, asfixies, cremades, retencions...) que poden donar com a resultats fractures, ferides, contusions, hematomes o, fins i tot, la mort. Despres de la Física esta la Psicològica que aquesta consisteix en una altres cosa, que son els actes o conductes de desvaloració, humiliació, temorització, por (crits, vexacions, amenaces, coaccions, desqualificacions, aïllament...) y per ultim esta la Sexual que consisteix en imposició d'una relació sexual contra la voluntat (agressió, abús, tocaments, inducció a la prostitució...).

Alhora de saber quan es violència i quan no ho podem saber, com?
Que et cridin, t’insultin, controlin, vigilin el que fas, et diguin amb qui tens que anar, t’humillin, contacte físic que tu no vulguis, obligat/da a realitzar actes que no vols, tractin d’ignorant o que et facin creure que no pots, ÉS VIOLÈNCIA.

Que et tractin amb respecte, recolzin amb els teus projectes, facin sentir lliure, sentis igual que la teva parella, decidir quin contacte desitges, valorin, t’estimin, expressar les teves opinions i sentiments, respectin les teves relacions o acceptin un no per resposta, NO ÉS VIOLÈNCIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.