dimarts, 3 de juny del 2014

Rebombori!

Oualid Anzaoui i Bangally Sibeh

El Rebombori de Premià de Mar és una festa amb dos protagonistes clars: la cultura popular tradicional en tots els seus àmbits, i la música folk dels Països Catalans.
Així doncs, hi podem trobar totes les colles de cultura popular de Premià de Mar (gegants, capgrossos, bastoners, panderos, grallers, diables, gafarró i tabalers) grans i infantils, més moltes d’altres de convidades que enriqueixen els cercaviles, i altres elements de les nostres tradicions: jocs, espectacles de foc, danses, etc.
I a la nit, la música folc del país omple de festa la plaça de l’Ajuntament. Músiques tradicionals però actuals, amb grups que treballen i evolucionen sobre la música d’arrel.
Tot plegat, una gran festa, enmig de la primavera, per gaudir de les nostres tradicions, i omplir els carrers de Premià de Mar de gent engrescada!
El Rebombori està ideat i coordinat per De Bòlit!, i organitzat per l’Ajuntament de Premià de Mar. Les actuacions d'aquest any s'han repartit en tres dies. Divendres 30 de maig va haver-hi el Correfoc amb els Diables Menuts i un espectacle a la plaça dels Països Catalans amb els Simplement Diables. Dissabte 31 es va fer el taller "Descobrim la cultura popular tot jugant", i també es va celebrar la  Gran Cercavila amb colles convidades. A continuació es va fer un  Sopar de colles. Per acabar la nit  va tenir lloc l'actuació dels grups Cat rock i  Pepet I Marieta. El final de festa, diumenge 1 juny, es va fer la Cercavila Infantil amb colles convidades i uns Balls tradicionals amb el grup: Amanida Fonk.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.