dimarts, 3 de juny del 2014

La casa futura amb l'Iphone

El teu iPhone aviat podria convertir-se en la clau de la teva casa intel·ligent. Segons el Financial Times, Apple es prepara per entrar al mercat de la domòtica amb una nova plataforma de programari que permetrà a l'iPhone controlar la il·luminació de la llar, els sistemes de seguretat i altres electrodomèstics.
Aquest moviment d'Apple arriba després que el seu rival Google adquirís aquest gener passat l'empresa Nest-fabricant de termòstats connectats a Internet i detectors de fum i després que Samsung debutés recentment en aquest mercat amb la seva gamma de refrigeradors, rentadores i televisors que es poden controlar des dels telèfons intel·ligents i rellotges de la companyia sud-coreana.
El pla d'Apple passa per que el seu sistema integrat faci que sigui més fàcil configurar i controlar els nous dispositius d'una "casa intel·ligent". Els llums de la llar, per exemple, podrien encendre automàticament quan el propietari entra amb el vostre iPhone. Així, el sistema de llar connectat donaria als clients d'Apple més raons per comprar diversos dispositius de la família iOS, el que significaria més ingressos per a la companyia.
Segons "el Periodico", Apple permetrà a altres empreses fabricar productes dissenyats específicament per a les funcions de domòtica de l'iPhone, amb certes limitacions de privacitat. No està clar exactament com s'accedirà a la funcionalitat d'automatització, ni quins dispositius de la companyia tindran accés a aquest programari.
Com han pronosticat alguns analistes, el proper iPhone podria incloure tecnologia NFC (Near field communication, o Comunicació de Camp Proper) i aquest seria un dels mètodes possibles per habilitar les funcions intel·ligents per a la llar.
Aquesta plataforma de programari es presenta a la Worldwide Developer Conference (WWDC), la conferència per a desenvolupadors que Apple celebra aquest 2 de juny, segons el Financial Times, on també mostra la nova versió del seu sistema operatiu, l'iOS 8, i la propera versió de l'OS X.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.