divendres, 30 de maig del 2014

La carrera de les germanes Abant

 Marouan Kouitra i Alejandro Ruiz

Mireia Abant i Condal (Sabadell, Vallès Occidental, 25 de març de 1989) és una ciclista catalana d'elit que ha destacat en la pràctica del bicitrial, tant en la modalitat del biketrial com en la del trial, havent-ne guanyat 4 campionats mundials individuals, 10 per equips, 3 d'Europa i altres títols destacats. Actualment, compagina l'activitat esportiva amb la seva formació universitària i, al mateix temps, fa de monitora al Trial Parc de Sabadell (situat al Parc de Catalunya), una de les principals escoles de bicitrial a nivell internacional.
La seva germana bessona, Gemma, també és una destacada ciclista que ha seguit una trajectòria paral·lela a la seva, fins al punt que, sovint, ocupen el primer i el segon lloc a les competicions. Segons el Llibre d'Or de l'Esport Català, publicat el 2008 per la UFEC, Mireia i Gemma Abant són dues dels cinc corredors de bicitrial més destacats de tots els temps, al costat d'Ot Pi, César Cañas i Dani Comas.

Filla del comerciant de bicicletes sabadellenc Josep Abant, l'actual president de la Biketrial Associació Catalana (BAC), Mireia tingué contacte des de sempre amb el món de la bicicleta i del trial a causa de l'afició del pare per aquests esports. Ben aviat va mostrar interès pels esports en general, arribant a practicar futbol, bàsquet, karate, gimnàstica i bicicleta de muntanya entre d'altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.