dimarts, 1 d’abril del 2014

Jornades gastronòmiques del pèsol al Maresme

Bangally Sibeh i Oualid Anzaoui


Del 13 de març al 30 d'abril de 2014 diversos restaurants del Maresme participen en les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme, amb aquest producte com a protagonista dels seus plats.

El pèsol és un dels conreus amb més tradició a la comarca del Maresme. Tot i que actualment se'n conreen diverses varietats, les més arrelades a la comarca i les més apreciades són les varietats garrofal i floreta. No són gaires els pagesos que conreen aquestes dues varietats, i comercialitzen la seva producció principalment mitjançant la venda directa o en petites botigues i parades dels mercats municipals. Els pagesos del Maresme conserven curosament la llavor que produeixen ells mateixos d'un any per l'altre. Al Maresme el pèsol té marca de garantia que l'acredita!
Incorporar a l'oferta gastronòmica dels restaurants de la comarca el pèsol del Maresme permet donar identitat a la cuina que es fa als fogons maresmencs, tot vinculant-la
al territori que els envolta i també fa possible mantenir el conreu d'aquestes dues varietats de pèsols i el manteniment de l'activitat agrícola de la comarca. Les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme són una oportunitat excel·lent per degustar en els restaurants del Maresme que hi participen, aquesta "perla verda" tan apreciada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.