dimecres, 14 de maig del 2014

Alan Gelfand, el gran impuls del "skateboarding"

Marouan Kouitra i Alejandro Ruiz



Alan Gelfand és un antic skater que va començar a patinar el 1974, després de mudar-se a Hollywood, Florida, el 1972. Va guanyar el campionat de Skateboard del Sud de Florida. Aquell mateix any el primer parc de patinatge va aparèixer als Estats Units, concretament a la ciutat de Port Orange. El 1977 Hollywood obria el seu propi parc, anomenat Skateboard USA. És aquí on Gelfand aconsegueix  aparèixer per primer cop a la prensa dedicada als patins. Va ser en aquella època que un altre patinador de Hollywood, Scott Goodman, va donar a Alan el sobrenom "Ollie".

El Skateboard USA., literalment Parc de patinatge d'Estats Units, amb les seves parets imperfectes, va jugar un paper significatiu en la invenció del Ollie Pop, que és un truc consistent a traslladar el pes del cos sobre la cua del monoppatí i aixecar tot seguit el peu del darrere, que s'utilitza per a aixecar la planxa de terra.

Gelfand fou contractat com el primer membre d'un nou equip de patinadors professionals per Stacy Peralta, un patinador professional . Aquest equip, que posteriorment es va conèixer amb el nom de Bones Brigade i va arribar a incloure altres patinadors de Florida dels anys 70, que durant la dècada de 1980 van ajudar a fomentar l'ollie per a la pràctica en terreny pla. A mitjans de la dècada de 1980 Alan "Ollie" Gelfand havia transformat el patinatge amb la seva maniobra. La majoria dels trucs de patinatge al carrer es basen avui en aquesta maniobra d'en Gelfand.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.