dimarts, 29 d’abril del 2014

1 de maig al Maresme


Bangali Sibeh i Oualid Anzaoui


El primer acte de l'1 de maig al Maresme  serà la celebració d'una taula rodona, amb títol 'El treball de cures i domèstic, reconeixement, socialització i remuneració a debat'. L'acte se celebrarà a partir de les 19.45 h del divendres 25 d'abril a Can Noè, centre cívic de Rocafonda (Carrer Santiago Rusiñol 23) de Mataró. Hi participaran la militant de la COS Isabel Benítez, una representant de la Vocalia de dones AV Rocafonda, i una representant de Sindillar.
El mateix 1r de maig, tindrà lloc una manifestació pels carrers de Mataró. S'iniciarà a les 12.00 h des de la Plaça Miquel Biada (estació de trens). La manifestació és convocada per l'Assemblea dels/les marroquins/es, l'assemblea de la CGT al Maresme, l'assemblea territorial del Maresme de la COS, l'Assemblea d'Aturats de Mataró i les diverses seccions sindicals agrupades a l'IAC. La manifestació arribarà fins a la Plaça de l'Ajuntament, on tindran lloc els parlaments.
I el mateix dia, a les 14.00 h, s'inaugurarà LA CAPSA, local obrer, un petit espai impulsat per la COS, pensat per un punt de trobada i de treball dels col·lectius en defensa dels interessos de la classe treballadora de la comarca i s'establirà un punt d'informació laboral (amb un horari d'atenció que ben aviat farem públic). LA CAPSA està situada a la cantonada del Carrer de l'Hospital i  el Carrer de Sant Ramon de Mataró. L'acte d'inauguració es completarà amb un dinar de pintxos per celebrar l'obertura de l'espai.
Actualment als Països Catalans, el Primer de Maig és celebrat amb diverses manifestacions pels carrers de Barcelona, on hi discorren el bloc Comissions Obreres i Unió General de Treballadors al matí, així com la Confederació Nacional del Treball, la Coordinadora Obrera Sindical, i també la Intersindical-CSC. També a la vesprada hi discorre la manifestació anticapitalista formada per diversos blocs, entre els quals el de Confederació General del Treball, Esquerra Independentista (COS, SEPC, CUP, Endavant, Arran, PSAN, MDT), Intersindical Alternativa de Catalunya, Partit Comunista del Poble de Catalunya, Revolta Global, assemblees de barris del moviment sorgit del 15-M, plataformes en defensa de la salut i l'educació, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.