dimarts, 11 de març del 2014

La por ens impedeix volar?

Irene Fortuny (1r Batxillerat) 





El meu gat té por a l'aigua, però en canvi es passa moltes hores observant-la. En veritat és un felí molt valent ja que s'enfronta a la seva por. Les persones també lluitem dia a dia contra la por. La por, és una reacció inconscient davant certs estímuls, que busca mantenir intacta la integritat personal i evitar qualsevol mal.
La por ens limita. Ens manté al nostre lloc de confort i no ens deixa volar, nosaltres només volem el plaer i el benestar, per això quan veiem alguna cosa que ens pot perjudicar, el primer que fem és fugir d’allò que ens amenaça.
El meu gat és valent, i això no significa que no tingui por, sinó que, la valentia és la capacitat de fer el que s’ha de fer encara que tinguis por. Quan actuem amb valentia ens sentim orgullosos, ja que li donem l’esquena a la por.
Hi ha moments que si et deixes dominar per la por, es pot arribar a tenir fòbia. Amb la fòbia no hi ha por, hi ha pànic. Hi ha gent que deixa de fer coses perquè té fòbia a elles. No ens hem de deixar anar per l’ansietat que patim, sinó que la hem de controlar i dominar.
El meu gat quan ja porta hores i hores mirant-se l’aigua, l’intenta tocar, enfrontant-se a ella, demostrant que ell és més gran, i s’adona que li agrada, li agrada la frescor de l’aigua. Si no l'hagués tocat, no s’hagués donat compte que l’aigua el refresca. Ha donat un pas endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.