divendres, 24 de gener del 2014

La responsabilitat de tenir animals domèstics

Marc Redondo Castilla i Joan David Molina



Els animals domèstics més comuns a cada casa són el gat i el gos. Un gat és un animal mamífer, és molt carinyós i molt agradable. Els gats són molt independents, sempre volen estar sols i molt tranquils per dormir unes 12 o 14h diàriament. quan encara no tenen un anys poden dormir 20h cada dia. Els gats n'hi han de molts tipus: gran, petits, llargs, curt, grossos, prims, i de colors; marró gris, blancs... En resum, és ideal tenir un gat: et molesta poc, t'estima, i sempre  voldrà jugar amb tu. Haurien anar una vegada cada any al veterinari per veure si esta bé, pel pes o malalties que puguin tenir.
Els gossos, són totalment diferents als gats; s'han de treure dues o tres vegades al dia, mengen més que els gats, s'han de dutxar i rentar, treure'ls els pèls si són gossos peluts... Poden ser bastant més carinyosos que els gats, més juganers i molt més dependents i grans que els gats.
A Premià de Mar, els responsables dels gossos sempre han de tenir una bossa per recollir els excrements dels animals quan fan les seves necessitats al carrer. S'ha fet una normativa segons la qual la persona que no reculli les necessitats del seu gos serà sancionada amb multes de 400 a 2000 € i si ho torna a fer fins als 4000 €.
I una altra normativa a Premià de Mar és que els gats i gossos, i qualsevol altre animal que s'adquireixi, si és abandonat, comporta una multa de 2000 a 20000 €. Això mateix s'aplica al maltractament o agressió física a animals o bé l'organització de baralles il·legals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.