divendres, 4 d’octubre del 2013

Apple diu que no va voler mai fer un iPhone de baix cost




Eloi Salat i Roger Tro

«No estem en el negoci de la ferralla». Així de clar s'expressa el conseller delegat d'Apple, Tim Cook, sobre la possibilitat que la companyia tingués previst llançar un terminal de baix cost, com s'havia rumorejat. En una entrevista amb la revista Bloomberg Businessweek, el directiu assegura que «Apple no va tenir mai la intenció de fer un iPhone de baix cost», i que tampoc el preocupa la caiguda del valor de les accions de l'empresa fundada per Steve Jobs. 
El nou mòbil d’Apple no tindria les millors característiques tecnològiques, però sí que tindria un preu que els permetés competir amb altres marques més barates. Aquest dispositiu,té un preu d'entre 99 i 149 $.
El conseller delegat d'Apple va concedir una entrevista dos dies després de l'anunci dels seus nous mòbils: l'iPhone 5C i el 5S. No obstant, els analistes no han aplaudit els nous terminals, i el preu de les accions d'Apple ha baixat al voltant d'un 33% des dels màxims de fa un any. «No em sento eufòric quan estan a dalt ni em tallo les venes quan són a baix», destaca, per afegir: «M'he enfilat en aquesta muntanya russa moltes vegades».
Segurament, el decreixement de l’iPhone ve relacionat amb el creixement de Samsung en el sector mòbil.
«No penso perdre el son per aquest altre mercat (el del baix cost), perquè no és el que som. Afortunadament, els dos mercats (baix cost i alta qualitat) són molt grans, i hi ha tantes persones que es preocupen i volen una gran experiència del seu telèfon o de la seva tauleta que Apple pot fer molt bon negoci», conclou  el directiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.