dijous, 23 de maig del 2013

El Mercat de la Flor

El Mercat de Flor és un mercat majorista de comercialització de flor i planta ornamental ubicat a Vilassar de Mar, integrada per més de 390 socis i més de 5.000 compradors, agrupant tot tipus d'empreses relacionades amb el món de la floricultura i horticultura ornamental
El Mercat és, a més, una empresa on els profesionals poden trobar tot tipus de serveis, des de fer compres agrupades fins assessorament i informació general referent al sector.


El Mercat de la Flor es va crear el 1925 a Vilassar de Mar quan van ser importades les primeres plantes italianes de clavell. La creació del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya l'any 1983 va potenciar la voluntat de modernització del sector agrícola de les comarques catalanes i de l'estat espanyol.

La venda de roses aquest any per Sant Jordi serà més fluixa que en altres ocasions. El principal motiu d'aquesta disminució de vendes és l'augment de l'IVA, que el setembre passat va passar del 8% al 21%. El portaveu del Mercat de Flor ha destacat "l'esforç" dels productors, majoristes i distribuïdors per ajustar els preus. Aquest any també hi ha hagut menys producció de roses per culpa de la crisis. Es calcula que que han produït un 15% menys de roses cultivades a Catalunya. El president del mercat de la flor, Jordi Ródon diu que ha sigut culpa de la meteorologia, però també ha intervingut la crisis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.