dimarts, 14 de maig del 2013

On the bus i més aplicacions per a invidents

Per a la majoria de gent, ubicar-se i desplaçar-se per la ciutat no acostuma a ser un problema, pero n'hi ha que tenen alguna dificultat, com per exemple les persones amb discapacitats visuals. Hi ha una sèrie d'aplicacions que ajuden els invidents: Mobile Accessibility, IDEAL Accesibility Installer, BrailleBackRock Lock, BiggerIcons, OnTheBusLCD Density Modder.

Explicarem una d'aquestes aplicacions: OnTheBus. Aquesta aplicació ajuda els invidents a desplaçar-se amb seguretat, ja sigui a peu o en autobús. És una aplicació intel·ligent en l'entorn urbà que utilitza les últimes tecnologies disponibles en els dispositius mòbils, com són GPS, la brúixola, el reconeixement o generador de veu, així com connexió 3G o Wi-fi per oferir un sistema de mapes i guies en un entorn agradable.

Té una funció molt senzilla, simplement s'ha d'introduir la destinació on es vol anar i l'aplicació planifica diferents rutes per arribar-hi. Una vegada seleccionada la ruta, l'aplicació guia la persona fins a la parada de l'autobús i una vegada a dins del transport, la va avisant de les diferents parades i del moment que ha de prémer el timbre. En cas de no necessitar l'autobús, el guiat es realitza a peu.

L'aplicació està pensada principalment per a persones amb algun tipus de limitació funcional, ja sigui visual, auditiva o de mobilitat, però també pretén ser útil per a tothom qui vulgui fer-la servir. Età disponible en espanyol, català, italià i anglès.

A continuació us deixem un vídeo i els enllaços on podeu descarregar les aplicació per a Android.


Andrei Hatmanu i Ismael Kharroubi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.