dimarts, 9 d’abril del 2013

Picalletres:"Una manera de no destrossar el català"


El dimarts 19 de març set alumnes de tercer, van anar als estudis de la televisió del maresme per participar al Picalletres, un concurs entre escoles que intenta fomentar la llengüa catalana en els joves. Els guanyadors de cada zona de Catalunya anaven a la final el dimecres 20 a Tv3 a participar contra les altres escoles guanyadores. Hem parlat amb Anna Vinyoles i Auladell, la professora encarregada de escollir els alumnes que hi participaven, i ens ha explicat més ampliament que és el Picalletres. 
-Què és el Picalletres? 
El Picalletres és un concurs que intenta potenciar l'us de la llengua catalana. S'assembla una mica al "GRAN DICTAT" i sobretot l'us correcte, s'intenta no "destrossar" la nostra llengua.
-Quants alumnes hi van?   
Aquest any no ens han anat bé les coses hi havia d'anar tot 3r d'ESO però ens ha coincidit amb la sortida de dibuix, que per organitzar-ho van haver de treballar molt i per això hem hagut d'anar amb sis alumnes, no podem portar públic ni portar quatre grups per concursar, que eren els grups previstos.
-Com es van aconseguir els càstings per anar-hi? 
No hi ha càsting, diguem que la primera eliminatoria, que és la que vam anar, ens vam apuntar en una web, ens van trucar i organitzar tot. Nosaltres estavem al grup del Maresme, per això es va fer a Mataró. Ens van limitat la gent perquè volien que hi participessin tots els instituts possibles. 
-Quantes escoles hi participen? 
Al Picalletres en general hi participava tota Catalunya, però ens van dividir per zones i llavors nosaltres tenim la competència amb els instituts del Maresme i el guanyadors de cada zona participen a la final, que es retransmet per TV3. 

Joan Barrabino i Nil López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.