dijous, 21 de febrer del 2013

El sobrepès: un greu problema de salut


Segons els estudis realitzats per professionals, els adolescents d'entre 11 i 15 anys pesen un 10% més del que seria recomanable. Un 11%, són obesos i un 20% tenen el pes ideal. El problema d'aquesta obesitat és la falta d'atenció a l'hora de menjar, és a dir, no porten una dieta equilibrada, variada i saludable per a ells.

El menjar ràpid, les begudes energètiques i la manca d'exercici, produeix l'obesitat. Sembla impossible, però es podria evitar en un 95% dels casos. És important parlar amb el metge per tal de millorar els hàbits alimentaris. Els nens que pateixen sobrepés es troben en una situació de risc ja que poden patir malalties com la diabetis, hipertensió, problemes de cor, problemes ortopèdics de peus i columna vertebral, depressió, trastorns psicològics, etc. I tot això afecta la seva qualitat de vida i representa una greu amenaça per a ells de cara al futur, és a dir, un infant amb sobrepès té més probabilitats de ser un adult amb sobrepès.

Per tal d'evitar aquests riscos, els dietètics són les persones adequades per consultar diferents tècniques per solventar l'obesitat.

Tècniques de prevenció: en aquesta pàgina web hi trobareu mesures de prevenció sobre l'obesitat infantil.



Sara Llerena i Guillem Tur










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.