divendres, 11 de gener del 2013

El recorregut del fesol del ganxet

Carlos Moreno i Vinko Kirigin
El seu gust suau, fi i persistent fa de la mongeta o fesol del ganxet un dels llegums més apreciats de Catalunya. Es conrea a molts indrets, però nomès la producció del Maresme, del Vallès Oriental i de l'Occidental té una DPO (Denominació d'Origen Protegida) que assegura la màxima qualitat. Del 15 del novembre al 31 de desembre, el fesol del ganxet va ser el protagonista de les jornades gastronòmiques a sis municipis de la comarca.
Arenys de Mar, Caldes d'Estrac, Malgrat de Mar, Palafolls, Sant Vicenç de Montalt i Tordera són municipis d'obligada visita per a aquelles persones que vulguin degustar plats elaborats amb fesols del ganxet. Aquestes mongetes blanques amb forma de ronyó aporten molta cremositat i combinem perfectament amb carns, peixos, mariscs i verdures.
El Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la terra Maresme, ha editat un fullet per promocionar les jornades del fesol del ganxet i convidar tothom a incorporar la mongeta del ganxet a la cuina. Amb aquest objectiu, a la publicació es pot trobar també informació dels productors de la comarca que estan inclosos dins el cens de productes de la terra i artesania alimentària i unes atractives receptes, facilitades per restaurants de la comarca, a les quals la mongeta del ganxet aporta un toc especial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.