dimarts, 22 de gener del 2013

El consum de proximitat al Maresme


Quan es parla de consum de proximitat es fa referència a la distància entre el punt d'origen i el de consum del producte; té també a veure amb l’estacionalitat i la qualitat, en el sentit de poder consumir el producte fresc, de temporada, amb les propietats nutritives i organolèptiques més òptimes.

El Maresme és un territori on l'agricultura, la pesca i l'artesania alimentària generen una gran varietat de productes de qualitat. Aquest sector, el de productes alimentaris locals i de qualitat, té un elevat potencial de creixement i avui en dia és clarament un sector emergent. El Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra-Artesania Alimentària, vol impulsar el consum d'aquests productes generats a casa nostra, entre d'altres coses, per reactivar les economies locals.

Els Comerços Associats de Premià han secundat la crida del regidor de promoció econòmica, Iban Diaz, perquè els premianencs es quedin a comprar a la ciutat per la campanya de rebaixes. En declaracions al “Tot d'una la tècnica dels Comerços Associats, Núria Cuevas, ha apuntat l’estalvi en desplaçaments i les facilitats a l’hora de fer devolucions com a principals avantatges dels comerços de proximitat. Les botigues premianenques ofereixen aquests dies descomptes que van del 20% al 70%.
Carlos Moreno i Vinko Kirigin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.