dijous, 31 de gener del 2013

Dia Internacional de la No-violència i la Pau


El Dia Escolar de la No-violència i la Pau va ser fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers. Propaga una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència, i la Pau és millor que la guerra”.
Mahatma Gandhi va ser un polític indi. Va ser un dels pares de la independència de la nació índia i la desaparició del Raj Britànic mitjançant l'ús de la no-violència. Va néixer a Porbandar (actualment Gujarat) el 2 d'octubre de 1869 i va morir el 30 de gener de 1948.
Coincidint amb aquest fet, des de fa 47 anys se celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Al voltant del Dia, escoles i centres educatius d'arreu del món organitzen tot tipus d'activitats per difondre els valors de la no-violència i la pau. Enguany, s'organitzen activitats durant la semana del 24 al 30 de gener. La Fundació per la Pau i altres entitats s'adhereixen a aquesta jornada oferint diversos materials per treballar el Dia a l'escola, i pariticipant en diversos iniciatives i actes públics.

Mar Fúnez i Judith Caballero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.