dimarts, 18 de desembre del 2012

Nadal a Premià de Mar

Com molts heu estat esperant aquests dies, ja falta poc perquè arribin, esteu desitjant que arribi el 21 a la tarda per poder gaudir de les festes de Nadal, però sabeu quin és el verdader significat d'aquestes festes?

El dia 25, conegut com Nadal, és la festa cristiana més important, quan se celebra el naixament de Jesús. És una tradició que se celebra arreu del món, fins i tot per gent que no pertany a aquesta religió. Quasi totes les famílies acostumen a posar l'arbre de Nadal una mica més abans i decorar tota la casa, també s'acostuma a posar el pessebre.

El dia 26 (Sant Esteve) és el dia que ve desprès de Nadal. Aquest dia s'acostuma a aplegar l'altra part de la família que no havia pogut ajuntar-se el dia anterio. És tradicional menjar canelons i pollastre farcit i de postres sempre cauen neules i torrons.

A Premià de Mar, les festes ja fa bastant que han començat. A principis de desembre ja es van col·locar les primeres llums que il·luminen els carrers, que funcionaran fins el dia dels Reis. Només hi ha llums col·locats als carrers més principals del poble. També a la botiga de gelats, La Jijonenca, situada a la Gran Via han canviat el seu menú de gelats per uns bons torrons.

Tenim l'horari d'algunes de les festes que es fan a Premià:
- El 14 de desembre es celebra un concert tradicional de Nadal, a càrrec de la coral Mata de Jonc. A les 19.30 h, al Centre Cívic.
- Els dies 18, 21, 22, 25, 26 i 30 també es faran concerts de Nadal i de Sant Esteve.
- El 28 de desembre es farà el 14è Torneig de Nadal, CFS Cover Premià de Mar. De 9 h a 22 h, al Pavelló Municipal d'Esports.
-I per últim, el 5 de gener té lloc la rebuda de S.M els Reis de l'Orient des de les 17.00 h, als jardins del Palmar i 17.30 h, a l'Ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.