dimarts, 18 de desembre del 2012

Llom amb castanyes

Carlos Moreno i Vinko Kirigin

Hem triat aquesta recepta perquè és molt fàcil de fer i a més es fa amb castanyes, que són tradicionals a Catalunya en època de tardor.


Ingredients: un llom sencer d’uns 500 grams o un rellomillo, dues cebes, dos alls, una branca de canyella, quinze o 20 castanyes, unes quantes orellanes o bé prunes, una fulla de  llorer, 3/4 de got de vi, o bé 1/3 de got de xerès o de conyac,  una culleradeta de farina,  dos gots de caldo de verdures, oli i sal.




Com s'elabora:

En una olla o cassola, fregiu-hi els alls. Un cop daurats, aparteu-los de l’oli. Feu el mateix amb la ceba trossejada. Un cop rossa, passeu els alls i la ceba pel túrmix fent-ne una mena de crema. Afegiu-hi el caldo de verdures o l’aigua amb 1/4 de pastilla de caldo prèviament dissolta, i torneu-ho a passar pel túrmix. En l’oli sobrant, daureu-hi el tros de llom, sencer i ja salat, amb una branca de canyella. Un cop daurat per fora, afegiu-hi el vi , o xerès o conyac, en funció del què us agradi més o tingueu més a mà, i al cap d’uns minuts, quan ja s’hagi evaporat l’alcohol, aboqueu-hi el caldo de verdures ja barrejat amb la crema de cebes i alls, i una fulla de llorer. Per espessir s’hi pot afegir una culleradeta de farina.
Afegiu-hi les castanyes i les orellanes o les prunes, que ja s’hauran estovat, i deixeu que tot faci xup-xup durant 10 minuts més a foc mig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.