dijous, 12 d’abril del 2012

Desperts: sembla que dormim el que toca

Hem fet un reportatge sobre les hores de son dels alumnes de l'Institut Premià de Mar. El tema és especialment interessant perquè el descans afecta directament els estudis.

Primer de tot ens vam documentar d'un diari online, en el qual vam descobrir una sèrie d'informacions que resumim a continuació.

Sembla ser que el moment de despertar sol ser el més odiat del dia. L'alarma, sempre inoportuna, ens alerta que tenim el temps just per saltar del llit i córrer cap a les nostres obligacions a
l’institut. Està demostrat que uns bons hàbits de son i un despertar més progressiu faran que comencem el dia descansats, amb energia i amb bon humor.
Els adolescents hauríem de dormir unes set o vuit hores al dia per estar actius durant la resta del dia.

Un cop teníem recollida tota aquesta informació, vam preparar una enquesta dirigida als alumnes del nostre institut. En total, hem recollit 121 respostes dels estudiants (68 dels quals són noies entre 11 i 16 anys, i 53 nois entre la mateixa edat) als quals agraïm la seva col·laboració.

Les preguntes que vam plantejar foren les següents:

A quina hora acostumeu a anar-vos-en a dormir si el dia següent hi ha institut?

A quina hora soleu aixecar-vos?

Teniu son a les primeres hores de classe?

Què fas habituàlment després de sopar?

Quantes hores et quedes despert després de sopar?


Els resultats més destacats són els següents:

Només hi ha un 1% de les noies entre 14 i 16 anys que se'n van a dormir més tard del normal, és a dir no arriben a dormir unes 7 hores.

Hi ha un percentatge 40% de les noies entre 14 i 16 anys que se'n van ha dormir a les 11 o 12 de la nit, com ho haurien de fer totes i així dormen les set o vuit hores necessàries ja que solen aixecar-se entre les 6’31 o a les 7 del matí.
Hi ha un 40% dels nois de 14 i 16 anys que se'n van ha dormir a les 11 o 12 de la nit i un 3% dels nois que s’en van a les 3 o 4 de la nit, aquestes 3 persones no descansen prou ja que el 20% dels nois s’aixequen a les 6’31 o 7.
Un 30% dels alumnes de 14 i 16 anys tenen molta son al matí i els nois d’aquesta mateixa edat tenen també molta son.
Hi ha un 30 % de les noies que veuen la
televisió 1 hora o 2 hores després de sopar mentre que un 20% dels noies que agafen l’ordinador.


Rebeca i Marta 3r.

3 comentaris:

  1. Esta ben fet ja que m'agrada anar-me'n a dormir tard

    ResponElimina
  2. en aquesta enquesta us teniu de donar compte que es molt important dormir les 7 o 8 hores, però jo hi crec que encara i aixì, a l'hora d'aixecarnos tenim son T.T

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.