divendres, 2 de març del 2012

Una antologia amorosa

El passat dilluns 27 de febrer els alumnes de 4rt d'ESO E i F de l'INS Premià de Mar vam acudir a una activitat de dramatització organitzada pel Departament de Català.
L’activitat anava a càrrec de l’actor Francesc Ten, que va néixer a Calella l’any 1968, i que actualment és Cap de Publicacions de la Universitat de Girona, i fa –com diu ell- sempre que pot d’ actor. I com a actor ha treballat en la sèrie “Ventdelpla”, en el muntatge de “Sonets de Shakespeare”, en l’espectacle “Les ratlles del món”, així com en múltiples lectures dramatitzades i recitals de textos.


En Francesc va ser l'actor que va interpretar els diversos textos amorosos que vam treballar a classe de català. Durant les setmanes anteriors a la visita d'en Francesc, tots els alumnes vam rebre un dossier amb un recull de diferents fragments de novel•les i poemes sobre l'antologia amorosa. Vam treballar aquests textos dividits en diferents etapes, l'amor platònic, el desig, la maduresa...
Alguns dels autors eren clàssics i altres contemporanis, per exemple Shakespeare, Àngel Guimerà, Joanot Martorell, Joan Salvat-Papasseit, Mercè Rodoreda o Pere Calders.
Els alumnes vam tenir la sort de gaudir d’aquesta activitat subvencionada per la Institució de les Lletres Catalanes, i agraïm especialment el treball d'en Francesc. Crec que els meus companys estaran d'acord que va ser una activitat molt productiva i molt original, ja que ningú de nosaltres no sabíem del tot com seria, i almenys a mi personalment em va agradat molt.

Yasmina Berkane Pais
Premià de Mar, 29 de febrer de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.